În prezent, multe state dezvoltate se confruntă cu dificultăţi în protejarea infrastructurilor IT naționale, generate, printre altele, şi de lipsa specialiştilor în securitate IT. Pentru încurajarea şi motivarea tinerilor talentaţi în acest domeniu de a se alătura echipelor de specialişti angrenate în eforturile de asigurare a securităţii IT, sunt organizate competiţii la nivel naţional.

Prin Campionatul European de Securitate Cibernetică se oferă acestor concursuri un caracter multinaţional - echipele fiecărui stat fiind implicate atât în exerciţii de colaborare, cât şi în competiţie - pentru a colabora, și, în cele din urmă, a concura între ei. Probele campionatului acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzleuri criptografice, inginerie inversă și investigații, pentru care vor acumula puncte.

Concursul final se va desfășura în Germania, în orașul Dusseldorf pe parcursul a cinci zile ( 7 - 11 noiembrie). Programul cuprinde atât desfășurarea concursului propriu-zis, precedat de efectuarea unor exerciții pentru acomodare, cât și evenimente de socializare și vizite turistice.
Participanţii între 14 - 18 ani selectaţi pentru a participa la concursul final nu vor putea părăsi ţara fără acordul părinţilor sau tutorelui legal, dat prin declaraţie notarială autentificată.


Pentru informații suplimentare accesați site-ul oficial al competiției: ECSC 2016